Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı - Ortonorm Ortodonti

Ülkemizde yaşadığımız sağlık sorunlarının en başında gelen diş ve diş eti hastalıkları, son derece dikkate değer bir konudur. Ağız içerisinde yaşanan her türlü problem, diş sağlığının bozulmasına yol açmaktadır. Diş sağlığımızın bozulması da sindirim sistemimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Şöyle ki, ağzımızla çiğnediğimiz her besin, tükürükle karışarak sindirime hazır konuma gelmektedir.

Dişler her ne kadar besinleri koparma ve parçalama gibi işlevlerde sorumlu olsa da konuşma ve görünüm açısından da oldukça önem arz eden ayrıntılarla yüklüdür.

Ağız yapısında eksik dişleri bulunan bireylerde konuşma süresince işlev bozuklukları yaşanabilir. Bu da hayatı olumsuz yönde etkiler. Ancak çözümü elbette ki hayal değil. Mutlaka bir diş hekimi desteği alarak en uygun tedavi tekniklerini hayata geçirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken detaylar, diş çürükleri ve diş eti dahilinde gelişen iltihaplanmalardır. Diş eti hastalıkları, çene kemiği erimelerine kadar sağlığınızı tehdit eden detaylarla karşılaşmanıza neden olabilir. Ağzınız, bir evin kapısı gibidir. Dişleriniz sayesinde sindirimini gerçekleştirdiğiniz gıdalarla her türlü tehlikeyi vücudunuzun içine taşıyabilirsiniz. Böylelikle kalp, böbrek ve birçok hastalıkla karşılaşabilirsiniz.

Ağzınızın genel yapısında işlevsel ya da yapısal herhangi bir sorununuzun olmaması dişlerinizin görevini en iyi şekilde yapabilmesini sağlar.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayınız...Ağız, Diş ve Çene CerrahisiAğız Bakımı Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayınız... Ortodonti Tedavisinde Yaş Sınırı Var mıdır?Ortodontik Tedavi Sırasında Yaşanabilecek Diş Eti Problemleri NelerdirOrtodontist Seçmek Neden Önemli

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle