Ortodonti Tedavisinde Diş Lastikleri

Ortodonti tedavisinde diş lastiklerinin tercih edilmesinin temel amacı, tedavi sonrasında dişlerin daha rahat kullanılmasıdır. Ortodonti tedavisi sonrasında gerekli işlevin rahatlıkla yerine getirilmesi, alt ve üst dişlerin birbirleriyle olan sağlıklı temasına bağlıdır.

Diş teli lastikleri kullanımında bir diğer amaç, ortodonti tedavisi sonrasında dişlerin bozulmamasının sağlanmasıdır. Diş teli çıkarıldıktan sonra dişler artık yeni konumundadır. Yeni konumunda bozulmaması ise, komşu dişlerle olan uyumuna bağlıdır. Kısacası, tedavi sonrasında alt ve üst dişler arasında kaliteli bir temas gerçekleştirilmelidir. Tüm bu uyum, ortodonti tedavisinde kullanılan diş lastikleri ile sağlanmaktadır. Diş teli elastiği adını verdiğimiz diş lastikleri, hasta tarafından kolaylıkla çıkarılıp takıldığı için tedavi sürecinde hassas olunmalıdır. Diş lastikleri, çıkarılmamalı ve ortodontistin uygun gördüğü saat aralığında mutlaka takılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; diş lastikleri takılmazsa ortodonti tedavisi tamamlanmamış olur. Hasta, diş lastikleri için doğru performansı sağlarsa tedavi sürecine artı değer katmış olur.
Bir örnekle açıklayalım;
Planlamalarımız dâhilinde bir yılda bitecek olan ortodonti tedavisi, diş teli elastiği takılmadığında iki yıla uzayabilir. Üç yılda biteceğini öngördüğümüz bir ortodonti tedavisinde, diş teli elastiğini düzgün takan bir hastanın tedavisi iki senede tamamlanabilir.

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle