Travma

Ortonorm Travma



Çocuklarda yaşanan diş travmaları, dişlerde meydana gelen en büyük zararlardandır. Travma sebebiyle çocuğun dişinin kırılması, yerinden çıkması ya da yer değiştirmesi gibi problemler hem çocuğu hem de aileleri üzmektedir.

Diş travmaları incelendiğinde, birçok kazanın yeni yürümeye başlayan çocuklarda görülmektedir. 7-10 yaş arasındaki çocukların dişlerinin travma nedeniyle zarara uğrama eğilimlerinin olduğunu söylememiz de yanlış olmayacaktır. Süt dişlerinin sürdüğü döneminde diş travmalarıyla erkek ve kız çocuklarında hemen hemen aynı oranda karşılaşılırken; okul çağındaki erkek çocuklarında kız çocuklarına oranla travma problemleriyle daha sık karşılaşılmaktadır.

Yaz aylarında çocukların hareketlilikleri artış gösterir. Bu sebeple diş travmalarının yaşandığını gözlemlemekteyiz.

Travma yaşandığı anda çocukta; bilinç kaybı, denge problem, baş ağrısı, bulantı ve kusma, konuşma sorunları gibi sağlık problemleri yoksa derhal diş hekimine başvurulmalıdır. Çocuğunuzun ilk süt dişleri sürmeye başladığından itibaren dişlerinin genel kontrolünü sağlayan pedodontist takibini sağlamalısınız. Yaşanılan travma sonrasında pedodontist en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Diş travmalarında diş kırığı, dişin yerinden çıkmasıyla sonuçlanan sıkıntılarda diş doktoruna gelene kadar arada geçen süre çok önemlidir. Kırık ya da çıkık parçanın da sağlam şekilde getirilmesi mühimdir. Diş hekimini yer, durum ve travmanın yaşanış sebepleri beraberinde en kaliteli şekilde bilgilendirmek mühim ayrıntılardandır. Tüm bu bilgilere destekle çocuğun alerjik,akut veya kronik bir hastalığının olup olmadığını da hekime bildirmek önemlidir. Tetenos aşısının hangi dönemde yapıldığı konusunda da hekim haberdar edilmelidir.

Bilinç kaybı, kanama, denge problemleri, baş ağrısı, kusma ve bulantı, konuşma zorlukları çocukta genel sağlığın değerlendirilmesinde önemli ayrıntılardır.

Çocuklarda Ortodonti Tedavisi Süt Dişi Dolgu Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle