Süt Dişi Çekimi
Süt Dişi Çekimi
Çürük, bazen dişin iç kısmındaki canlı (sinir-pulpa) bölüme kadar ilerleyerek dişin köklerinden çene kemiğine ulaşan iltihabı bir durum meydana gelmesine sebep olur. Çocuğunuzun yüzü şişer, şiddetli ağrısı yaşayarak huzursuz olur. Bu süt dişini çocuğun ağzında tutmak çocuğun sağlığı açısından son derece yanlıştır.
Huzursuzluk veren diş, bir süt dişi ise ve alttan gelen daimi dişin sürme zamanı çok yakınsa hiç bir mahsuru olmadan çekilmesi gereken bir durumdadır. Daimi dişin sürme zamanına daha varsa mutlaka çekilen dişin yerine bir yer tutucu aparey yerleştirilmelidir.
Kalıcı bir dişte ise çekim işleminden önce bu karar iyi bir şekilde gözden geçirilmeli ve gerçekten yapılacak hiçbir şey kalmadığı durumlarda dişin çekimi işlemine gidilmelidir.
Dişlerin çekilmesi sonrasında, çocuğun yaşı uygun ise hemen ortodontik tedaviye başlanarak mevcut boşluk diğer dişlerle kapatılmalı ve alt-üst dişler arasında doğru bir kapanış ilişkisi sağlamanın yoluna gidilmelidir. Çekilen daimi dişin yeri gelişi güzel bırakılırsa yandaki dişler bu boşluğa doğru eğilirler. Boşluğun karşısındaki diş boşluğa uzar ve bir diş yüzünden ağzın bütün dengesi bozulabilir.
Süt Dişi Dolgu Tedavisi Nasıl Uygulanır? Çocuklarda Ortodonti Tedavisi